Ráda bych napsala, že tahle akce je z mojí hlavy, ale autorkou myšlenky je Jana, píšící skvělý blog S dětmi v báglu. A asi není potřeba celou myšlenku moc detailně vysvětlovat. Prostě jedeme jen matky a děti nechejte doma (a podotýkám, že je jedno jak staré děti máte… ). Je to přece „kinderdetox“.

(nebo ještě jinak – pojeďte o týden dřív na pobyt pro rodiny s dětmi do kempu, pak tam nechte tatínka s dětmi a vyrazte samy se mnou do hor).

Jedeme tam, kde to dobře znám a pro tento rok je v plánu turistický přechod jedné z nejkrásnější části Dolomit, hezky od chaty k chatě. Takže v podstatě skoro nalehko. Přes den kochačka, ráno hezky u capuccina, večer u vína nebo aperolu. O jídlo se postarají na chatách, nebudete muset vařit!! Předem jsou zakázány otázky:

  • kdy už tam budem?
  • je to ještě daleko?
  • co bude na svačinu? Na další svačinu? Na oběd? Na baštění? Na piknik?

A věty typu: mě už bolí nožičky… taky se povoluje mluvit v souvětích a zavtipkovat třebas na téma „balení před dovolenou“.

Termín:

5. – 9.7.2024

Místo konání

Itálie, Dolomity, oblast Tre Cime, jižně od Toblachu.

Doprava

vlastní. Podle holek, které se přihlásí, zkoordinuju celou dopravu. Jedním nebo dvěma auty nebo co já vím. Je to cca 8 hodin jízdy, vždy přes Rakousko. Nebo možná některé z vás už budou se mnou v Cortině z předchozího týdne.

Stravování

Stravovat se budeme na horských chatách. Snídaně i večeře, přes den podle toho, jak nám to vyjde, počítejte ale spíše s piknikem v přírodě, z vlastních zásob. Představte si to inteligentní stolování jenom s dalšími dospělými. Žádné tričko od kečupu. Převrhnuté skleničky s džusem. Dojídání toho, co nesnědly děti. Můžete si dát takovou pizzu, která chutná vám (včetně oliv nebo artyčoků).

Nezapomenutelná kochací akce v bílých horách

Program

Program: primární jádro programu je přechod jedné části Dolomit po horských chatách. Z bodu A, do bodu B. Každou noc spíme někde jinde. Pokud by ve skupince byly samé lezecké typy, tak můžu přechod koncipovat jako ferratový, apriori s tím ale nepočítám. Určitě musíte na vlastní oči vidět Tre Cimme. V pátek, první den, je v plánu pouze příjezd, večer sraz v Innichenu. V sobotu pak 2 km údolím a pak výstup na chatu, poslední den už jen z chaty 2 kilometry k autu, ať máte dost sil na odjezd zpět do ČR. Případně ještě před přejezdem do ČR kafe nebo pizza.

Denní etapy měří do 10 kilometrů v horském terénu. Lze je případně prodloužit o fakultativní výlety, výstupy na vrcholy, obhlídky ferrat, tunelů z 1. světové války. Nebo prosedět odpoledne u knihy a jen dýchat čerstvý horský vzduch. Zároveň je prostor pro improvizaci, pokud by nebylo ideální počasí. Denní převýšení průměrně 700 výškových metrů nahoru. Program bude stejný jako v roce 2022 (kdo mě sledoval), takže slibuju přespání se západem nebo východem Slunce u Tre Cime a na závěr vymazlené peřinky s protěží a teplou sprchu.

Termín je již pevně dán, kvůli těm, které potřebují plánovat dovolenou ve větším předstihu (práce, dovolená, střídavá péče dětí atd). Program jsem se snažila vymyslet tak, ať jej zvládnou opravdu i ty, které moc s dětmi, v době kovidové atd. trénovat nemohly. I tak to bude nádherná akce – na tuhle se snad z celého léta těším nejvíc!

Přečtěte si na blogu

Kinderdetox

(fotoreport a tipy na výlety z roku 2019)

Projděte se virtuálně:

Cena

  • 6 500 Kč

Cena zahrnuje:

  • služby certifikovaného horského průvodce s mezinárodní licencí UIMLA (mně 🙂 )
  • psychickou a morální podporu
  • fotodokumentaci z akci

Cena nezahrnuje:

  • dopravu na akci
  • ubytování na horských chatách (cena za noc včetně polopenze bývá 60 – 70 euro).. doporučuji si zařídit Alpenverein, cena bývá nižší
  • případné pojištění léčebných výloh v zahraničí

 

Chcete se přidat?

Vyplňte mi prosím formulář! Dám pak do kupy kolik nás bude a doladíme to po emailech






    Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu.

    Pokud jste větší skupinka, můžete si se mnou domluvit jakoukoli akci na horách v termínu na přání. Cca 50 % mojí pracovní náplně jsou právě tyto individuální treky, pro uzavřené kolektivy.