Skip to main content
S dětmi do přírody

S dětmi do Ádru na fesťák

Od 28.8.201814 prosince, 2018Bez komentářů

Konec srpna a Teplice nad Metují je jednoznačná rovnice. Horolezecký festival. Můžete se těšit na filmy, přednášky, koncerty a podobně. Vysvětlí mi někdo, proč jsem poprvé navštívila fesťák až letos? Se dvěma malýma dětma, takže z filmů, přednášek, koncertů a podobně mám kulový? Kdo se těšil na nějakou recenzi toho, jak bylo, tak stručně:

  • děkuji maskotovi firmy Kilpi, že hned ráno věnoval dětem malé plyšové reklamní soby. Pro prťata zážitek jak hrom a celý den si měli s čím hrát. Doteď s nimi spí. Marketingově to asi úspěch nemělo, protože oba zajásali „maminko, potkali jsme pana Škudlíka“ (pochopí jen fanoušci Ikea family)
  • středobodem aktivit pro dětské návštěvníky je jednoznačně park. Napište dětem na ruku prupiskou telefonní číslo, poměrně to usnadní jejich brzké nalezení v davu lidí
  • peněz v hotovosti vám stačí málo. Jako budete sice procházet kolem desítky stánků, kde jsou výprodeje snad všeho (a moje prapudy ženy – sběračky opravdu trpěly), ale děti vám bezpečně nedovolí se zastavit ani na kafe (nemluvím o Kafírně, ale libovolném instantním blafu v plastovém kelímku). A jako na potvoru stánek se zmrzlinou byl hóóódně bokem. Tam jsme samozřejmě byli dostatečně dlouho.
  • šance, že potkáte nějaké své známé, je 120%! Není nad to, když s nimi nejste schopni prohodit víc než tři věty, přičemž ta druhá bude „kde mám děti?“ a třetí „promiň, musím je najít“
  • i tak byla atmosféra úžasná. Absolutně nelituju, že jsme nenašlapali našich obligátních pět kilometrů na celodenní túře mezi pískovcovými skalami, ale pouhé čtyři a půl trajdáním po Teplicích.
  • o co mám méně fotek, o to jsou mizernější. Nicméně ten text by se slušelo něčím okořenit. Jedna fotka vysloveně z povinnosti – Miki na stěně

    Lezecké závody v parku
    Opičí hlavu ještě děti moc nedávaly Nicméně na první šmodrch to není úplně špatné, co? Jo, Kafírna.. tak tam jsem taky nebyla. Fotka je pro názornost, ať vidíte hlavního hrdinu fesťáku. Soba. Aspoň v očích mých dětíA byl klid….Pohodová rodičovská dovolená.. to si tak s dětmi jezdíte po festivalech a podobně.. znáte to, ne?Moc děkuju Helči, že nám poskytla azyl na svojí chalupě! Na naší prázdninové tour, kdy brázdím sama s dětmi republiku, se stop-over na trase Opava-Děčín více než hodila. 

Napsat komentář