INFO: text akce je loňský (sezóna 2024, pro rok 2025 opět podobnou akci pro rodiny s dětmi připravuju, jen změníme lokalitu). Zveřejním snad v průběhu listopadu více info. Do té doby jsem v Nepálu a není na práci prostor. Díky za pochopení.
Vloni jsem se synem vyzkoušena "demo verzi" a pro rok 2024 spouštím naostro novinku v mé nabídce! Budou postupně přibývat: alpské přechody se spaním na chatách, kde jsou děti vítány! Program pro děti, které už něco ujdou, ale taky si chtějí ještě trochu "pohrát". Nebudeme rozhodně honit kilometry, ale přeci jen každý den tak 6 - 8 hodin v terénu strávíme, abychom přešli okruh od chaty k chatě. Bude to bez ferrat, ledovců, z bodu A do bodu B. Věkově bych doporučila dětem od 8 let výše, které si zvládnou nosit vlastní batoh, beru i děti vlastní (tou dobou budou nastupovat do 3. a 4. třídy). Záměrně končím v sobotu, abyste v pořádku dojeli domů, v neděli měli volno a v pondělí poslali ratolesti do školy 🙂 Já jedu určitě, takže je mi v podstatě jedno, jestli se k nám připojí jen jedna další rodinka nebo rodinky tři!

léto 2025

Jedeme na přechod Hochschwabu. Ze západu na východ. Rozumná dojezdová vzdálenost z ČR, rakouské Alpy, 4 alpské chaty. Denní převýšení do 800 výškových metrů. Nejdelší etapa 14 kilometrů. Viz letecký průlet níže:
Začínáme první den lehce po poledni, srazem na předem určeném místě, abyste zvládli dojet. Pak nahodíme batohy na záda a začneme šlapat, návrat k vozidlům bude poslední den, v sobotu, opět v rozumnou dobu, pro bezpečný návrat zpátky do ČR. Přes den se stravujete z vlastních zásob, ráno a večer doporučuji řešit stravování na chatách, polopenze jsou bohaté a hlady trpět rozhodně nebudete.
Co se vám bude líbit? Přítomnost dalších dětí, takže se motivují navzájem a spolu si pohrají, odpadne tak časté dotazování „kdy už tam budem“ a stížnosti typu „mě bolí nožičky“ (i když to zaručit nemůžu, však to znáte). Nicméně očekávejte trpělivé spoluúčastníky, většinou hodně pohodové nátury. Budou se vám líbit i hory, klid, nepřítomnost signálu. Odpolední kávička a štrůdlíček na chatě.
Program akce ráda doplním svým know-how o bezpečném pohybu v horách, teorii orientace a navigace, historkami z mé bohaté zájezdové praxe. Prostě chci, ať je to pro vás zasloužená dovolená, kdy vše řeším já a vy odpočíváte. Aktivně 🙂
Po zkušenostech z minulého roku bych ještě jednou ráda upozornila, že ne všude v horách je signál a wifi. Pokud potřebujete být denně ve spojení (z pracovních důvodů, z rodinných důvodů), zvažte svou účast.
Tento přechod je jednou z několika akcí pro rodiny i děti v mé nabídce. Pokud si nejste jisti, jestli jej zvládnete, ozvěte se mi přes formulář či telefonicky.Probereme to a poradím. Podobné typy akcí můžu připravit i na míru, buď jako itinerář nebo jako kompletní akci na klíč.

Nevyhovuje vám termín? Mrkněte na Dolomity s dětmi, Outdoorovou Gardu nebo Solnohradsko s dětmi v mé nabídce .

Video je aktuální, k programu!

Cena:

5 900 Kč / osoba / akce

zahrnuje

1

Horský průvodce s licencí UIMLA

služby certifikovaného horského průvodce s mezinárodní licencí (mně 🙂
2

Podporu

psychickou a morální podporu, když vám při výstupu do sedel budou nohy vypovídat službu
3

Vzpomínky

fotodokumentaci z akce

V ceně není zahrnuto:

1

Noclehy na chatách

přenocování včetně polopenze (vřele doporučuji) vychází na zhruba 270 eur, pokud jste členy Alpenvereinu, na osobu. Děti mívají slevu na ubytování, jídlo ale platí většinou v plné výši (bohužel)
2

Doprava

na akci se dopravujete po vlastní ose, ráda ale domluvím spolujízdu, ať jsme šetrní k přírodě

Chcete se přidat?

Přihlaste se pomocí tohoto rezervačního formuláře!






    Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu.

    Pokud jste větší skupinka, můžete si se mnou domluvit jakoukoli akci na horách v termínu na přání. Cca 50 % mojí pracovní náplně jsou právě tyto individuální treky, pro uzavřené kolektivy.